Nie znalazłeś
odpowiedniej usługi odpadowej?
Dodaj swój odpad z jego charakterystyką,
a otrzymasz ofertę skrojoną na miarę!
Nawet w 15 minut.
Wypełnij formularz

Cały proces to tylko
1 prosty krok!

Ty decydujesz czy Ci się opłaca.
\

Odpady poprodukcyjne w gastronomii – jak z nimi postępować?

Odpady poprodukcyjne w gastronomii – jak z nimi postępować?

Szczególnym odpadem poprodukcyjnym, wytwarzanym każdego dnia przez setki firm w Polsce, są odpady poprodukcyjne z gastronomii, które dzielą się na różne kategorie. Jak z nimi postępować? W jaki sposób można je utylizować? Dowiedz się wszystkiego, a odpady poprodukcyjne z gastronomii przestaną być Twoją zmorą.

Jakie odpady poprodukcyjne w gastronomii wyróżniamy?

Odpady gastronomiczne to na tyle szeroka kategoria, że doczekała się ona osobnej definicji zawartej w rozporządzeniu Komisji (UE) Nr 142/2011 z dnia 25.02.2011 r. Czytamy w niej, że odpady gastronomiczne to „wszystkie odpady żywnościowe, w tym zużyty olej kuchenny pochodzący z restauracji, obiektów gastronomicznych i kuchni, łącznie z kuchniami zbiorowymi i domowymi”.

Są to zatem wszelkie resztki żywności pochodzące z lokali gastronomicznych. Zalicza się do nich także stołówki szkolne czy firmowe, kawiarnie oraz samodzielne punkty gastronomiczne. Najbardziej groźne są odpady pochodzenia zwierzęcego, które są szczególnym rodzajem odpadu gastronomicznego.

Potrzebujesz pomocy z utylizacją swoich odpadów?
Jeśli posiadasz złom, z którym nie wiesz co masz zrobić, a czystość stolicy i jej okolic nie jest Ci obojętna – skontaktuj się z nami.

Jak zutylizować odpady poprodukcyjne w gastronomii?

Wiele, w szczególności początkujących, przedsiębiorców nie ma dostatecznej wiedzy o tym, w jaki sposób zabrać się za prawidłową utylizację i gospodarkę takimi odpadami jak odpady poprodukcyjne w gastronomii. Stworzyliśmy różne rozwiązania, które mają wspomóc lepszą gospodarkę odpadami w Twojej firmie. Jednym z nich bez wątpienia jest Giełda Odpadów.

To innowacyjne narzędzie, które pozwoli wprowadzić gospodarkę odpadami w Polsce w XXI wiek. Całość jest niezwykle intuicyjna i być może pozwoli Ci na rozwiązanie wielu Twoich problemów. Wystarczy wejść na stronę Giełdy Odpadów WasteMaster i wystawić tam swój odpad, odpowiednio go charakteryzując. Dodatkowe załączenie zdjęcia również korzystnie wpłynie na ofertę, gdyż lepiej się ocenia coś, co można faktycznie zobaczyć.

Kiedy już wystawisz odpadu poprodukcyjne z gastronomii na naszą giełdę, zapytanie trafi do systemu. Stamtąd zostanie przetworzone dalej, a posiadane przez Ciebie pozostałości zostaną zaoferowane różnym recyklerom z branży. Oni złożą różne oferty, a spośród nich my wybierzemy tę najbardziej korzystną cenowo i ją Tobie przedstawimy. Na koniec i tak podejmujesz finalną decyzję o tym, czy pragniesz skorzystać z naszej propozycji.

W ten sposób samo wystawienie odpadów na giełdę do niczego nie zobowiązuje. W każdej chwili możesz się wycofać bez żadnych konsekwencji. Giełda Odpadów WasteMaster to szybki sposób na to, aby porównać swój odpad u kilku zakładów odzysku jednocześnie.

Zobacz, jak działa!

Copyright © 2022 Waste Master