Nie znalazłeś
odpowiedniej usługi odpadowej?
Dodaj swój odpad z jego charakterystyką,
a otrzymasz ofertę skrojoną na miarę!
Nawet w 15 minut.
Wypełnij formularz

Cały proces to tylko
1 prosty krok!

Ty decydujesz czy Ci się opłaca.
\

Cennik oleju gastronomicznego

Cennik oleju gastronomicznego

Chcesz pozbyć się zużytego oleju gastronomicznego?
Zadzwoń!

Tel: +48 732 080 220

Zarówno lokale gastronomiczne, jak i firmy, które zajmują się obróbką artykułów spożywczych, często poszukują informacji na temat tego, jaka jest cena zużytego oleju. Należy pamiętać, że może się ona kształtować na różnym poziomie, ponieważ jest zależna od wielu czynników, między innymi sytuacji rynkowej. Ile tak właściwie kosztuje utylizacja zużytego oleju spożywczego? Cena tej usługi nie jest stała i może z dnia na dzień wzrosnąć lub zmaleć. Co na nią wpływa?

Asortyment Cena min. (zł/kg) Cena max. (zł/kg) Zamów online
Zużyty olej gastronomiczny 1 3 Zamów
Warunki współpracy
Akceptowany kod odpadu: 20 01 25.
Cena zużytyego oleju gastronomicznego uzależniona jest od ilości, jakości oraz lokalizacji.
Prowadzimy odbiór zużytego oleju gastronomicznego z restauracji, piekarnii, cukiernii, zakładów produkcyjnych oraz innych podmiotów prowadzących działalność w ramach,
której powstaje odpad zużytego oleju posmażalniczego.
Podane ceny są cenami orientacyjnymi i mogą ulec zmianie w każdym czasie.
Prezentowane ceny obejmują transport odpadu do miejsca jego utylizacji.
Ceny netto (23% VAT) płatność na podstawie FV 1 dzień po otrzymaniu FV.

Od czego zależy cena zużytego oleju gastronomicznego?

Osoby dysponujące sporą ilością oleju gastronomicznego, który jest traktowany jako odpad, często poszukują informacji na temat tego, na jakim poziomie kształtuje się jego cena. Wartość ta jest płynna i może wynikać z różnych czynników. Niektóre z nich przedstawiono poniżej. Do tej kategorii należą między innymi:

  • lokalizacja firmy oferującej odbiór zużytego oleju
    Firmy, które skupują zużyty olej gastronomiczny, mogą mieć własną politykę cenową – oznacza to, że narzucona przez nie cena zużytego oleju może zarówno pozytywnie zaskoczyć, jak i gorzko rozczarować właścicieli lokali gastronomicznych. Cena tego surowca będzie wyższa w miastach uznawanych za duże aglomeracje. W mniejszych miejscowościach i na wsiach, cena tego odpadu może kształtować się na nieco niższym poziomie.
  • ilość posiadanego odpadu
    Okazuje się, że nie tylko lokalizacja danej firmy ma wpływ na cenę zużytego oleju. Warto wziąć pod uwagę również ilość omawianego odpadu. W przypadku dysponowania bardzo dużymi zasobami tego surowca, można negocjować lepsze warunki jego skupu. Zastanawia cię potencjalna kwota utylizacji oleju? Cena gra główną, jeśli nie kluczową, rolę, gdy zależy nam na korzystnej finansowo transakcji. Dlatego warto odłożyć nieco więcej zużytego oleju gastronomicznego, aby dodatkowo zyskać przy jednorazowym skupie.
  • zapotrzebowanie na olej gastronomiczny
    W przypadku dużego popytu i wysokiej podaży na zużyty olej, cena tego surowca ulega znacznemu wzrostowi. Z pewnością trzeba wziąć to pod uwagę, jeśli pragnie się przeprowadzić korzystną finansowo transakcję kupna i sprzedaży tego odpadu, który pochodzi z działalności gastronomicznej.

Potrzebujesz pomocy z utylizacją swoich odpadów?
Jeśli posiadasz złom, z którym nie wiesz co masz zrobić, a czystość stolicy i jej okolic nie jest Ci obojętna – skontaktuj się z nami.

Wyżej wymienione aspekty to tylko niektóre z czynników, które mają wpływ na taką kwestię, jak cena zużytego oleju gastronomicznego. Warto mieć na względzie również inne zmienne. Mają one bowiem niebagatelne znaczenie w przypadku tego, jak kształtuje się kwota utylizacji oleju. Cena, w przypadku chęci zarobku, jest bardzo ważna. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, warto zgłosić się do naszych specjalistów. Dzięki ich wsparciu można z łatwością dowiedzieć się, jaka jest aktualna cena zużytego oleju.

Zużyty olej gastronomiczny – cena

Masz do oddania zużyty olej? Cena tego odpadu waha się w zależności od rozmaitych czynników. Osoby zainteresowane sprzedażą oleju gastronomicznego, traktowanego jako odpad, powinny mieć świadomość, że produkt ten w wersji posmażalniczej (tak zwana frytura) może kosztować od 1 zł do 3 zł za kilogram. Malejąca cena zużytego oleju wynika z braku jego zapotrzebowania. Samodzielne śledzenie zmieniającej się ceny za olej gastronomiczny może nastręczać wielu trudności i pochłaniać mnóstwo wolnego czasu. Dlatego też warto zainstalować proponowaną przez nas aplikację WasteMaster. Dzięki temu narzędziu, w dowolnie wybranej chwili, można dowiedzieć się, jaka jest cena zużytego oleju gastronomicznego.

Chcesz pozbyć się zużytego oleju gastronomicznego?
Zadzwoń!

Tel: +48 732 080 220

Interesuje cię utylizacja oleju? Cena już nigdy więcej nie będzie miała przed tobą tajemnic. Wybierz aplikację WasteMaster i przekonaj się, jak kształtują się ceny!

Copyright © 2022 Waste Master